blogartikel

Droombanen: gitarist Per-Olov Kindgren

Vrijwel iedereen droomt er wel eens van: een baan die de perfecte mix biedt van voldoening, uitdaging en beloning. Sommigen hebben zo’n droombaan. Ik sprak met een van de ‘lucky few’: de Zweedse klassieke gitarist Per-Olov Kindgren.

Lees verder

blogartikel

 Zo engageer je je angst

 Angst en zorgen. We spreken er weinig over in het professionele domein, bang als we zijn voor wat er allemaal boven komt als we het deksel lichten. De ironie is dat juist dit zwijgen onze creativiteit verlamt. In dit artikel bespreek ik vier routes die je kunt volgen als je angst of onrust gewaar wordt bij jezelf of om je heen. Lees en kies je route…

Lees verder

blogartikel

Hier ben jij vast ook bang voor

In het creatieve proces kan onbenoemde of onbewuste angst een verlammend effect hebben. In deze blog leg ik vier angsten op tafel die ik regelmatig tegenkom in en rond mijn werkpraktijk. Niet om je aan het schrikken te maken natuurlijk – maar om je ogen te openen voor knopen die ook bij jou mogelijk aan ontrafeling toe zijn.

Lees verder

blogartikel

Je latente angst remt je creativiteit

Creativiteit kent vele vijanden. In een eerdere blog maakten we kennis met de killer ambitie. In deze blog volgen we het spoor van een killer die nog veel geraffineerder is: onbenoemde angst. Voordat je je laat afschrikken: in een volgende blog ontdek je hoe je dit soort killers kunt omzetten in bondgenoten.

Lees verder

blogartikel

Remt jouw ambitie je creativiteit?

Zonder creativiteit geen leven. Of je nu schrijver, ontwerper, ondernemer of simpelweg mens bent – met creativiteit overwin je obstakels en creëer je nieuwe mogelijkheden. Maar creativiteit kent vele vijanden. In deze blog leer je een van de meest subtiele killers herkennen: ambitie.  

Lees verder

blogartikel

Zó vererger je een conflict. Zó niet.

In een organisatie ben je soms leider, soms volger, soms beide. Bij spanningen – een reorganisatie of herstructurering, bijvoorbeeld – staat de communicatie tussen de twee vaak onder druk. Hieronder een negental manieren waarop je het aan beide zijden flink kunt verprutsen. Of juist verbeteren.

Lees verder

blogartikel

Conflict? Vermijd e-mail

 

Overal waar mensen samen werken en leven komen spanningen voor. Bij het zoeken naar een oplossing of uitweg, hoort communicatie. Een van de lessen die ik heb geleerd: waar emoties, spanningen en meningsverschillen in het geding zijn kun je communicatie via e-mail beter vermijden.

Lees verder

blogartikel

Omarm je fouten

 Iedereen maakt fouten. Niet iedereen onderkent ze. Gemiste kans. Lessen van een ondernemer die met eerlijkheid, gezonde zelfkritiek en nederigheid van een crisis een keerpunt maakte.

Lees verder

blogartikel

 “Betalen voor tekst?!”

 Als je haar er niet uitziet, ga je naar de kapper. Waarom dan zélf je teksten schrijven? Drie argumenten – nee, vier – om een profschrijver in te schakelen.

Lees verder